Gin Geronimo
Pristatome London Dry kategorijos džiną, gimusį pirmoje Lietuvos kraft distilerijoje – Pakruojo dvaro Spirito Varykloje.
Jausdami tvirtą ryšį su mus supančia gamta gėrimuose atspindime skonius atkeliavusius iš Lietuvos laukų ir miškų. Greta nepamainomų džino sudėtinių dalių, tokių kaip kadagio uogos, kalendra ir laimo žievelė, naujame gėrime naudojame lietuviškas, o dažnai ir ekologiškas ramunėles, kvapią aniužę ir balinio ajero šaknį.
Varykloje daug eksperimentuojame su įvairių augalų antpilais bei distiliatais. Žoleles eksperimentams auginame patys Pakruojo dvaro darže ir specializuotame, mūsų žolininkės vaistažolių ūkyje, esančiame 20 kilometrų nuo distilerijos. Tačiau kartais atradimai gimsta visai netikėtai. Šį kartą jam pastūmėjo ant palangės augančio augalo lapelius nuskynęs …. katinukas.
Jei alaus distiliavimui naudojame senovinius, varinius distiliavimo indus, kuriems garą tiekiame vandens katilą kaitindami malkų ugnimi, tai džino gamybai įsigijome modernų distiliavimo aparatą. Jis leidžia itin tiksliai kontroliuoti distiliavimo proceso etapų temperatūras. Žavimės procesais, kurių metų galime gretinti senovinius tradicinius metodus ir šiuolaikines technologijas. Tikimės, kad jų draugystė atneš dar ne vieną įdomų, bei naujomis skonio savybėmis pasižymintį gėrimą.
Džinas „Geronimo“ tai stipraus gėliško ir augališko kvapo ir skonio gėrimas. Skonį ir poskonį papildo salstelėję ir lengvai šaldantys mėtos aromatai. Intensyvią paletę sustiprina aukštesnis gėrimo alkoholio stripumas – 43 %.
Rekomenduojame džiną tiekti su toniku (“Fever Tree Indian”, “3 Cents Tonic Water”) puošiant plonu griežinėliu laimo ir mėtos lapeliu. Mūsų rekomenduojamoje „Negroni“ versijoje siūlome lygiomis dalimis (30 ml.) naudoti „Geronimo“, „Lillet Blanc“ ir „Luxardo Bitter Bianco“.